Brandlarmshelvete

Inatt kl 02.00 började brandlarmet pipa för batteriet behövde bytas. Man är lagomt less och snurrig kl 02.

Vi fick i alla fall bra ordning i alla skåp vi rensade ur, alla burkar med baksaker står på sin plats!




Nä nu ska jag ta vara på den här soliga dagen!

Helgens bak


Fullt upp

Hinner inte skriva så mycket idag. Har fixat och donat massor i lägenheten, rensat ur skåp osv. Och nu är jag helt slut och ska spela tv-spel tills jag somnar.

Hörs i morrn...

Igår

Igår kväll var vi och åt på El Toro, söders steakhouse. Skapligt god mat och ölen satt som den skulle. Bakade halva dagen igår också, kommr lite bilder och recept någon annan dag tror jag.

Idag blev det en liten runda i götgatsbacken. Fick med mej en klänning hem.



Nu håller jag på och gör hemlagad pizza medans Olof borrar i väggen.


Lördag morgon


...

Allt handlar om tålamod...

MEN JAG HAR NOLL

Blåbär

Helgen har redan börjat för min del, jag är ledig fredag - söndag. Kommer bara vårpyssla i lägenheten (nån öl hinner jag nog med också). Har inte fotat någon konsert på hur länge som helst känns det som, men vill inte ta på mej nått sånt just nu. Ska bli färdig med skolsökandet först.

Blåbär är för den delen något man inte äter så ofta, men det finns en blåbärsdricka som heter 100% blåbär, och det är just det! En flaska med bara saft från blåbär. Sjukt jävla dyr, men sjukt jävla god.



Nu ska jag ringa och boka bord för vi ska ut och äta ikväll.

Torsdag

Jaha, då var träningen avklarad. Blev gymmet idag trots det fina vädret. Inte ett moln i sikte.

Jag säjer som Kjell Höglund:

Jag ska stilla alla stormar i min själ
bara dyningar ska gunga i godan ro
i mitt sinne ska orkanerna dö
vackert väder på Genesarets Sjö

Scott Kelby

Gick nyss och hämtade ut en bok jag beställt. En bok om photoshop cs3 skriven av Scott Kelby. Får se om den håller måttet.

Hagström gitarren som varit på lagning var som ny igen också, så nu ser gitarrväggen ut som den ska här hemma.



Nä nu är det GTA4 som gäller innan läggdags.

Våffeldagen

Vi är lediga tillsammans idag så vi har lagat våfflor till lunch!




Såhär gör jag smeten:

100 g smör (smält och svalnat)
2 ½ dl vatten
2 dl mjölk
3 ½ dl dinkelmjöl (går bra med vanligt mjöl också)
2 tsk bakpulver
lite salt

Rör ihop vatten, mjölk, mjöl, salt och bakpulver, sist i med det svala smöret. Vispa ihop och grädda.


Nä nu ska jag gå och handla lite medans Olof är och hämtar sin lagade Hagström gitarr hos Arne Arvidsson.

Pepp

Försöker rycka upp mej här. Prat i telefon med både mamma, pappa och bästa kompis är alltid ett bra sätt att få ur sej saker (Olof måste ju få vila öronen ibland).

Nu ska jag lägga mej i soffan och försöka stänga av hjärnan med en av mina favorit skivor: Entombed - To Ride, Shoot Straight And Speak The Truth.

Längtar bort

Just nu är det ett sådant kaos i min skalle. Det drar åt många olika håll just nu. Det snurrar och snurrar. Det enda som hindrar mej från att flippa ur totalt är Olof, han är lugnet själv. Det är skönt att leva sitt liv med någon som inte är precis som en själv, i mitt fall var det nog nödvändigt att hitta någon som är lugn och trygg.

Nä jag längtar bara bort just nu. Tänker tillbaks på Rom i höstas, och på lugnet uppåt landet hos pappa och mamma, samt vadstena neråt landet. Jag vill åka bort och tänka.


Pantheon i Rom.

8-21

jobba, jobba, jobba...


Måla

Det är måla krukor som gäller idag. Målar sånna där billiga oranga krukor svarta till balkongen! Olof gillar blommor så det blir mycket sånt på balkongen nu till våren.



Sen var tanken att bara ta det lugnt hela dagen eftersom jag är ledig, men det behövs för i morgon ska jag jobba 8-21!

Beslutsångest deluxe

Jag är en orolig själ just nu. Ska bli så skönt när sökandet av skolor är klart så jag bara kan vänta på att komma in eller inte. Men just nu funderar jag väldigt mycket över vilka arbetsprover jag ska lämna in.

Ska iväg och jobba någon timme också. Det snurrar väldigt mycket i min skalle just nu.

Jag vet ju att man ska följa sitt hjärta, men när hjärtat vill tusen olika saker så är det svårt att sålla ur vad det är man vill på riktigt.

NOFX backstage passport

Alla måste kolla på NOFX backstage passport om ni inte gjort det. Dom är så sjuka i huvudet! Extremt underhållande, NOFX bestämmer sej för att en sista gång göra ALLT, speciellt förbjudna saker i udda länder.

Trailern har ni här


Mammas musiktips

Sitter här och läser mattidningen buffé som min mamma brukar posta till mej. Tack mamma! Pratade med henne i telefonen nyss och hon gav 3 låttips:

Belle and Sebastian- The boy with the arab strap
Wilco- Say you miss me
Arcade Fire- Windowsill


Promenadtjat

Jag är bara ute och går, jävligt intressant. Idag gick jag och Olof upp kl 07.30 och gick ut på promenad innan han skulle dra till jobbet vid 10. Sjukt mysigt i alla fall. Känner mej dock lite slö nu, men ska försöka piggna till för jag är ledig hela dagen och hade tänkt göra nått vettigt. Som att gå igenom alla kataloger från flera skolor jag är intresserad av. Tror i alla fall att jag ska hålla mej lugn ikväll eftersom jag ska jobba i morgon.

Ni andra kan ju lyssna på Strängens band Dundertåget medans jag kvicknar till.




Pannkakor

Vi har ätit pannkakor. Hittade en sida på internet med alla världens pannkaksrecept också! Kolla in den sidan HÄR



True Blood

Idag är vi lediga både jag och Olof, vi tänkte ägna oss åt våran balkong! Vi har börjat städa upp där ute och ska iväg till Åhlens för att köpa lite nya krukor m.m. Någon slags belysning ut dit ska vi kika på också.

Ett tips på en serie förresten. True Blood, en serie om vanliga människor och vampyrer. Ni kan kolla in trailern!



Alexander Skarsgård är med också.

Morgonpromenad och müsli funderingar

När det är fint väder ute så går jag alltid i Årstaviken istället för att gå in på gymmet. Det är så lugnt och skönt där om man går tidigt på morgonen. Det var svanar i farten också.







Sen så har jag suttit och kollat in müsli som man kan beställa online via Saltå Kvarn, tror jag ska beställa hem en blandning. Ni borde kolla in sidan! www.minmusli.nu


Hot Rod

Så jävla bra. Kolla in trailern!


Kiwi

Skulle gå till gymmet i morse men det värkte i hela kroppen så jag blev hemma. Kan hända att det är en förkylning på gång, Olof känner av halsen också. Vi har en tendens att bli sjuka samtidigt. Skulle ju vara passande nu med nytt tv-spel och allt, haha!

Jag proppar i mej kiwi i alla fall för att förebygga en eventuell snuva.


Guitar Hero

Jag har spenderat halva dagen med att spela Guitar Hero. Den andra halvan har jag beställt hem info om skolor jag ska söka samt ringt min gamla gymnasieskola (hammargymnasiet i sandviken) eftersom jag slarvat bort mina betyg.

Håller på att baka just nu, har fått tillbaks min energi idag känner jag!

Bilder från kalaset

Några bilder från Mackans överaskningsfest.


Unoson i bilen upp                                                   Vaple på plats



Massa folk                                                                  Massa mat



Wiik                                                                              Löva och Mattias



Olof och David                                                            Löva och jag



Linus var glad                                                             David och jag



Katten och P-O vid presentbordet                          Jurtjyrkogården hos Katten fick avsluta kvällen


Finaste vännerna samlade på samma ställe (Inte alla men nästan!) Finns några fler bilder nått inlägg ner här. Det var en sån himla lyckad kväll. Resten av helgen har också varit lyckad och kan sammanfattas med ett ord: tv-spel!

Som dagen efter julafton

Vi spontanköpte ett playstation 3 igår! Även fast jag fortfarande är lite hängig sedan fredagen så vaknade jag jätte tidigt och ville upp och spela tv spel idag. Som när man var liten och det var dagen efter julafton och man ville börja leka med alla sina presenter.

Så nu är det Grand Theft Auto 4 som gäller.

Man ska inte ropa hej

Jag kan ju avslöja att jag var på världens roligaste kalas igår. Jag, Unoson och Olof styrde färden mot gävle. Det var min kompis Mackan Ström som fyllde 30. Hela o´learys var bokad bara till hans surprise party mellan 19-22. Mackan hade ingen aning!

Här är det mesta av folket som kommit dit för att fira honom. Det visades bilder på Mackan på en stor duk.


Födelsedagsbarnet.


Många paket!


Det kommer fler bilder senare, jag orkar bara inte nu. Det där med att inte ropa hej har jag lärt mej idag. Jag och Olof sov över hos min kompis Stefan (katten) och jag vaknade pigg som en lärka kl 06.20 i morse. Men nu kom smällen, måste försöka sova middag nu innan mitt huvud sprängs! Men det har sällan varit så värt det som efter igår... Jag har så sjukt fina vänner.

Stressigt

Vi åker om 3 timmar, jag återkommer i morgon!!

Jag peppar med lite Airbourne!




Medium

Helvete jag missar hela tiden dom nya avsnitten av medium på tv4 (är i och för sej bara andra avsnittet nu, men ändå), ska lyckas se sista halvtimmen nu!!

Mycket att stå i

Hej hej.
Är inte lika nere idag. Känns skönt. Har varit på friskis & svettis på morgonen samt hämtat ut linserna på synsam, är så glad att dom kom innan helgen! Vi ska nämligen på en roadtrip nu igen, men jag kan inte säja vart än (så jävla populärt med överaskningar nu för tiden). Jag har i vilket fall sjukt mycket att göra innan vi åker så jag måste sätta igång nu.

Just ja, lägenhetsbilder skulle jag visa, men det får duga med en bild på vardagsrums taklampan som Olof (lampälskaren) har byggt ihop själv!



För er som inte vet vad ni ska göra i helgen så tycker jag ni ska se The Wrestler, den var bra. Här är trailern.


Tjat om snö

Jag vet, jag är tjatig, men jag gillar snö. Såhär ser balkongen ut nu.


Jag känner mej lite nere idag, men det brukar som tur är inte hålla i sej så länge. Hamnade nämligen i en dispyt med en på jobbet. Känner att jag har svårt för folk som bara kan klaga och inte alls ge beröm, man borde kunna både och. Så idag kommer jag inte gå till gymmet, jag ska bara tjura, haha!

AC/DC

Hemma från gymmet. Här är är en av låtarna som går varm i mina öron när jag tränar!



Massa fika

Här har det ätits hembakat ikväll, herregud vad jag är mätt nu!

Favorit parfym

Just ja, jag har beställt min favorit parfym! Har inte haft den på ett tag men hittade den billigt på parfym.se kolla in den sidan innan ni köper dyr ute i butik!


lånad bild av parfym.se

Utbildningar

Ja då var min plan att ta sej i kragen och utbilda sej kanske. Gjorde ju ett försök att plugga som inte gick så bra, läste psykologi och engelska (40 poäng tillsammans). Lyckades inte ta en enda poäng på den tiden, jag trodde väl att närvaro bettyde att man skulle närvara på klassfesterna. Men det är alltså ca 6 år sedan och mycket har hänt sedan dess. Har många funderingar, antingen kör jag vidare inom foto eller så byter jag helt. Jag har beslutsångest just nu men tror att jag kommer söka allt möjligt så får jag se sen. Krångligt sånt där, att bestämma sej för saker...

Återkommer då jag bestämt vad jag ska söka!

Tänkte ju lägga upp bilder från lägenheten med jämna mellanrum, hittade ingen jättebra bild på balkongen men den här får duga. Det var sjukt skumt ljus den dagen.

Vi har en 6 meter lång kungsbalkong högst upp på taket.

Metallica ställde in igår

James Hetfield blev magsjuk så Metallica ställde tydligen in igår, jobbigt för dom som skulle gå. Jag är inte nått stort Metallica fan och skulle inte gå, men man kan ju tänka sej att stå där och få höra bara någon timme innan att dom ställer in. Ni kan läsa mer HÄR

Själv så har jag nyss kommit hem från gymmet! Känner mej jävligt pigg idag, så skönt att vara ledig en måndag när alla är trötta och ska iväg till jobbet efter en ledig helg.
 
Nä nu ska jag fortsätta kolla på cheaters på tv400, det är sjukt bra, haha!

Våran dag

Idag är det min och Olofs dag. När jag kom hem för en stund sedan så låg det ett litet paket på vårat hjärformade fat! Olof är definitivt den mer romantiska i vårat förhållande, eller jollig som jag brukar säja. Han donar och fixar med tända ljus och små presenter med jämna mellanrum, såklart det är trevligt (men lite jolligt, haha).


Det var choklad!

Lugn lördag kväll

Igår kväll blev det bara lugnt. Mötte upp Olof efter jobbet och han bjöd mej på mat som vi tog med oss hem och åt till en film! När jag går götgatan hem på kvällarna så älskar jag verkligen att bo här, det är liv och rörelse oavsett veckodag.

En dålig mobilbild i götgatsbacken.


Ikväll ska jag jobba, men i morgon är jag helt ledig. Ska verkligen sätta mej ner och ta mej en funderare över vilka skolor jag ska söka till i höst, när jag har kommit fram till några bra alternativ ska jag dela med mej här.

Ha en skön söndag nu!

WHERE THE ACTION IS

Fan vilket bra startfält Where The Action Is har i år! Neil Young och Nick Cave and the Bad Seeds! Hemsidan kollar ni in HÄR!

Jahapp.

Det gick bra hos optikern, men som förväntat blev jag ordentligt mör i ögonen så det blev till att se fram emot en hel eftermiddag/kväll för mej själv (Olof skulle på spelning). Började verkligen tycka att det skulle bli riktigt skönt. Men lugnet varade inte länge, först kom min käre vän Jonas hit (mycket trevligt!) han såg också fram emot en ensam kväll för sej själv så han åkte tidigt hem.

Då började min ensamma kväll på riktigt, jag tog fram bak saker och började baka och njuta. Men så ringer Olof -bandet har ställt in så jag kommer vara hemma ikväll! Haha, det blir aldrig som man tänkt sej! Men det gör inget för han kommer hem och lagar sen middag till mej.

Jonas hade med sej sin dator så han la över massa bra filmer till min dator!




Full rulle!

Ska till optikern direkt efter jobbet idag, får se hur det går. Det var rätt kul med linser ändå måste jag erkänna! Hoppas jag får behålla dom jag provat hemma. Jag går i alla fall hos synoptik.

Har bakat en tv kaka till alla på jobbet idag, jag älskar att baka! Kan man inte tro!

Nä nu ska jag fortsätta jobba...


Lyxfällan!

Jag kollar på lyxfällan. Hoppas ni också gör det. Herregud vilken vidrig människa som är med, och elak mot sin pappa också! Jävla pucko. Det får mej att känna mej som en bättre människa i alla fall!

Nu är det nog med gnäll, lägger inte mer energi än så på sånna människor.

Vykort.

Åh, jag fick ett vykort från min bästa vän som är i Thailand!



Är lite osäker på helgen, tänkte ju fota Jennyfer Stars releasefest på kgb i morgon, men jag har tid hos optikern på eftermiddagen. För er som inte förstår problematiken i det kan jag förklara att jag har en gång i tiden stoppat in en tågbiljett i ögat (lång historia) så jag har en repa på hornhinnan, så när det pillas i mitt öga kan jag vara sänkt tills dagen efter. Så det kan bli så att jag får stanna hemma med ögonvärk hela fredags kvällen. Det återstår att se.

Men ni som är pigga borde gå! På kgb i morgon kväll alltså!


Hjärta Lush!

Okej, jag skrev lite om björk & berries här nedanför, nu kommer en till favorit nämligen Lush! Gick förbi Lush götgatsbacken på vägen hem och var tvungen att gå in och köpa en badbomb. Det är egentligen konstigt med tanke på att jag ogillar att dusha och tvätta håret men älskar att bada!



Kolla in deras hemsida HÄR

Redan på jobbet!

Det var inte igår jag var såhär tidigt på jobbet kan jag säja!

Tillbaks i sthlm.

Herregud va snö det var uppåt! Så sjukt mysigt. Nedan bland bilderna syns en översnöad klädställning, haha!
Det är alltid kul att hälsa på mina föräldrar också, mamma hade lagat världens godaste mat, tack mamma! Och pappas funderingar kring saker och ting är alltid roande att lyssna på (hans hjärna verkar fundera lika mycket som min).

Såhär såg det ut!




Mamma skickade med oss hembakat bröd som vi värmde över brödrosten när vi kom hem och drack hemmagjord varm choklad till, ännu ett tack till mamma.



Nu ska jag fortsätta tjuvlyssna på Olof som pratar med min bror i telefon!

God natt...

Nu far vi!

Uppåt skogarna!

Björk & Berries!

Bland mina favorit produkter finns Björk & Berries som består av 100% naturliga doft råvaror (lingon, blåbär, hjortron, smultron m.m) som kommer från trakterna kring högbo. Dom är inte heller testade på djur. Därför blev jag extra glad i dag när jag var på Åhlens och såg att dom hade extrapris på smultron shower! 99 kronor istället för 120 (tro mej, det är värt varenda krona) så jag slog till!



Kolla in Björk & Berries hemsida HÄR


Resa bort.

God förmiddag!
Jag sitter mest och längtar tills i morgon då jag och Olof tar en biltur uppåt ockelbo trakterna till min käre far. Ska bli så skönt att komma upp till lugnet, har bilarnas sus i öronen dygnet runt här i stan. Vi blir bara borta över dagen men det räcker för att vila upp öronen lite. Det är tydligen jätte mycket snö där uppe nu, ca 7 dm! Tar bilder i morgon så ni får se.

Bilder därifrån i december.


Huset.


Mamma, jag och pappa.


Nere vid ån.

Det är som att tiden stått still där uppe också, pappa eldar fortfarande med ved.



Nä nu ska jag kila till Åhlens!

Project Runway!

Jag blev bjuden på lasagne när jag kom hem, tack Olof! Min pappa heter Agne och förr klippte han alltid ut agne ur ordet lasagne och satte på kylskåpet, haha!

Nu måste jag fortsätta kolla Project Runway, man blir verkligen inspirerad till att sy! Jag har en jätte fin symaskin som jag måste ta fram lite oftare.



Pizza bak!

Igår kväll bakade vi pizza och här kommer bilder+ recept som utlovat!

Deg:
1 1/2 dl vatten
1/2 paket jäst
3 msk olja
lite salt
ca 5 dl mjöl (degen ska inte vara ett dugg kladdig)

Jag har väldigt liten ugn så plåten är väldigt liten, har du en stor ugn så dubbla degen!

Fyllning:
Valfri såklart, men jag har tomatsås kalkon och ost




Äntligen pigg!

Efter massa sömn, vatten och en promenad så har vi kvicknat till här hemma! Men det tog tid, såhär mådde man aldrig förr (börjar väl bli tant). Eller så var det så att man drack och var ute mera förr så man var mer van?

Lite bilder från igår! Hemma hos Lukas och Olivia på östermalms torg.


Olof och Mattias


Erik                                                                             Olivia och födelsedagsbarnet


Stiliga killar (Olof, Mattias, Lukas)                        Massa folk

Nä nu ska jag fortsätta göra mat, vi gör hemlagad pizza ikväll, bild och recept kommer sen...

Gårdagen.

Det är huvudvärk som hägrar idag. Kalaset blev jätte lyckat!

Kommer bilder så fort jag mår lite bättre. Håll till godo med en bild från årstaviken i går morse.

RSS 2.0