Överasknings kalas!

Nu kan jag nog säja att jag ska iväg på ett surprise party! Lukas som sjunger i Olofs band fyller 25 och har ingen aning om att det strax kommer dit 20 pers!

Tar bilder och berättar i morgon hur det gick!

Nu ska jag fortsätta skynda mej dricka upp!


God morgon!

Igår blev det en lugn och skön kväll med film och ben & jerrys. Somnade innan tolv! Så nu är vi pigga och ska ta en promenad i det soliga vädret innan det är fest ikväll (kan dock inte avslöja något här än).

Jag kom på att jag inte har visat några bilder på hur vi bor här på söder, så jag tänkte lägga upp några med jämna mellanrum, alla på en gång blir så överflödigt. Vi bor i en välplanerad mini 2a!

Vi kan ju börja med sovrummet. Glasbetong väggen och golvet har vi själva ordnat.



Nä nu måste vi ut i solen, och på systemet.

Bada!

Bada är lätt det bästa jag vet (öl ligger bra till också, Olof me), men just bada är jag väldigt förtjust i. Så nu ska jag göra just det, bada...
Jag har gjort i ordning en låtlista och ska lägga mej med en folköl i vattnet. Lite mjukstart på helgen.

Här i ett badkar i rom!


Promenad!

I morse var jag på väg till gymmet, men precis utanför friskis & svettis så bestämde jag mej för att ta en promenad istället för att vara inomhus och svettas. Jag fortsatte istället vidare till årstaviken, fan va fint det var där nu! Snön låg kvar och allt var vitt och fint, snöade gjorde det också. Så nu känner jag mej över pigg! Har tvättid också just nu, måste rusa ner till tvättstugan!

Gick in på h&m på vägen hem och köpte lite småsaker, men varför måste allt vara rosa!!!

Ny lampa!

Nu har vi kommit hem från våran runda på stan. Vi kikade runt lite på Beyond retro och Topshop inne i SOUK gallerian, sedan lunch på fridays (vi delade på världens godaste brownie till efterrätt!). Blev väldigt lite i shoppingpåsen eftersom vi blev förälskade i en lampa på ljushuset som vi impuls köpte. Den passar perfekt i vårat vardagsrum! (Olof som är galen i lampor är nöjd)

Blev bara ett par trosor från Topshop idag! (med kakmonstret på)


Och lampan såklart!


Och nu ska jag varva ner med en martini...


Skål!


Vains of Jenna!

Blev en stressig men rolig kväll igår på debaser. Fotade ett band som heter Vains of Jenna som har skivkontrakt under MTV-stjärnan Bam Margeras skivbolag Filthy Notes.



Nu ska vi dra ut på stan! Visar mina fynd sen (om det blir några).


Debaser!

Håller på att stressa ihjäl mej precis nu, ska fota på debaser ikväll och är redan sen! Vi slänger i oss pizza och folköl här hemma sen måste vi dra!

Cheers!


5 spänn!

Nuså, har jag tränat, städat, badat och lagat mat! Har kännt mej riktigt pigg idag, kanske beror på att det är mer dagsljus ute nu. Gick in på ica efter träningen och fyndade 2 semlor för 5 spänn som jag ska ge till Olof ikväll när han kommer hem. Men först ska även jag iväg och jobba lite.

I morgon är både jag och Olof lediga så vi tänkte gå en runda på stan, rätt tidigt dock eftersom det är löning så det blir väl smockfullt på eftermiddagen. Tänkte kolla in bokrean också, har helt slut på olästa böcker... Något tips?


Träna!

Nu ska jag strax pallra mej iväg till gymmet. Jag tränar på friskis & svettis
 
Jag längtar så sjukt mycket till våren/sommaren just nu, allt är bara en enda slask sörja i stan just nu. Vi brukar stå på bron över till gondolen (katarina hissen) och kolla på solnedgången.


Min bror erkänner min existens i sin blogg!

Haha, gick in på min brors blogg. Han hade ägnat nästan ett helt inlägg om mej! Jag blir rörd, eller nått. Läs min brors blogg HÄR
Tack så mycket John-Erik, väldigt fint skrivet.

Ockelbo grabben!

Det var väl ändå värst, att en grabb från mina trakter (mest pappas trakter) skulle gifta in sej i kungahuset. Daniel gick på perslunda skolan i ockelbo där min pappa också gått, sedan gick han på hammargymnasiet i sandviken där jag senare gick. Så det kan gå. Min kära mamma känner även Daniels pappa, men så är det i mindre samhällen, alla känner alla. Det kan jag sakna lite i stockholm, det är inte alltid man springer på någon man känner i stan, men det är väl även en del av charmen med stora städer.

Mer om förlovningen mellan Victoria och Daniel kan ni kolla in HÄR

Ockelbo pojkar är bra dom, de är ju bara att kolla på min pappa!

Nostalgi!

Jag har rätt nyligen återupptäckt Suede!
Värsta nostalgi trippen, fan vad dom var bra!

KLICKA HÄR

Jag har för den delen linser i ögonen just nu. Känns skumt, det är första gången jag provar. Får ha dom hemma på prov i 10 dagar, så vi får se hur det går...

Baka semlor idag?



Jag bakade semlor för ett tag sedan på det här receptet:

Ca 20 st (eller halvera receptet)

Bullar:

  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 175 gram smör
  • 5dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vetemjöl special

  • Fyllning:

  • 200 gram mandelmassa
  • 8-9 dl vispgrädde
  • (3 msk socker)

  • Gör såhär:

    Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

    Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.

    Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.

    Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

    Ta upp degen på bakbord. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. 

    Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

    När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.

    Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.

    Vispa grädden och klicka ovanpå mandelfyllningen. Lägg på locket och pudra med florsocker.


    Hjärta i disken!

    På väg hem ringde Olof mej och var helt lyrisk, han var hemma och diskade och efter att han lagt ner en kastrull i vattnet så blev det ett hjärta, med ljusrosa kanter (det hade varit korvstroganoff i kastrullen). Han hade knäppt kort på det som ni ser!


    Den rätte för rosing.

    Kommer ni kolla på den rätte för Rosing förresten. Jag vill mest spy på det där, men på något konstigt vis kan man ju inte hålla sej undan sånt där. Någon slags hat kärlek tror jag.

    Premiär i morgon kväll kl 20.00 på kanal 5 i alla fall, vare sej man vill eller inte.


    (bild från kanal 5)

    Ett klipp kan du se HÄR

    Herregud säjer jag bara...

    Oscarsgalan.

    Ni kan kolla in en kort sammanfattning HÄR 

    På schemat idag:

     Laga massa matlådor till veckan

     Tandläkaren 14.15

     16-20.30 Jobba


    Mycket snö i stockholm!

    Kvicknade till runt 16 tiden och promenerade till vitabergsparken.

    Det är mycket snö här nu! Jätteskönt, jag älskar snö. Folk åkte pulka i parken, jag hade velat ha en. Trillade omkull gjorde jag också. Första vurpan den här vintern, konstigt eftersom jag brukar trilla rätt ofta.


    På vägen hem hade gatubelysningen slagit på.

    Jag hade så himla gärna velat se oscarsgalan inatt men jag kommer inte orka, ligger redan ner i sängen och skriver det här. Jag har lite ångest för jag ska infinna mej hos tandläkaren kl 14.15 i morgon, det absolut värsta som finns!
    Wish me luck!!


    Varannan vatten!

    Hej svejs.
    Kalaset igår var kanon! Vi blev mellan 20-25 stycken hemma hos Mackan. Jag drack varannan vatten så jag är inte lika sliten idag som jag brukar kunna vara dagen efter, men om man glömmer det så kan jag rekomendera resorb som finns på apoteket (vätskeersättning).


    Jag hade med mej vin och Olof till Mackan


    Stefan var i stan!                                                       Kalasande folk


    Födelsedagsbarnet och Pontus (som också hade med sej en stor fin kamera)

    Pontus här ovan kan ni förresten lyssna på i p3 och p4 i programmet vaken, ni kan läsa mer om det HÄR 

    Något annat man kan roa sej med en söndag är ju att kolla in Beyond Retros hemsida, eller helt enkelt bege sej dit, vintagemode för folk besatta av kläder, klicka HÄR

    Nä nu ska jag fortsätta slappa framför tvn med Olof, sedan blir det nog en promenad till vitabergsparken i snön och ett restaurang besök skulle jag tro! Ha en trevlig dag.

    Kalas!

    Hej hej!
    Vilket sjukt bra väder det varit idag!


    Det börjar bli lite bråttom iväg till festen nu, Jonas ringde för ett bra tag sedan och var redan på väg! Jag är exakt alltid för sen iväg. Det blir lite skit vin (mousserande) och vit choklad nu, gott!


    Nä nu måste jag sätta fart.

    Cheers!

    Fredag kväll!

    Helg! Äntligen!
    Det känns på något vis som att det har varit en trög vecka, men nu är den alltså över. Ikväll är det bara lugn och ro som gäller här hemma, jag och Olof ska göra hemgjord pizza och vila upp oss inför fest i morgon hos min kompis Mackan som fyller 28. Det ska bli så sjukt kul, jag blir sådär pirrig i magen. Känns alltid så bra när mina kompisar från mina gamla trakter är på besök, det enda som känns skumt är ju när dom åker hem igen och jag är kvar här.
    Den här gången är det en av mina bästa kompisar katten (stefan) som kommer plus att jonas kommer vara där (han har ju bott i sthlm längre än mej men han är ändå uppifrån landet) och Mackan som fyller år är också hitflyttad uppirfån.

    Men nu till det där med hår. Alla som känner mej vet hur mycket jag hatar att tvätta mitt hår! Men nu har jag faktiskt köpt en hår produkt! Den heter Kérastase Résistance Ciment Thermique, herregud vilket långt namn! Det är alltså en slags kräm för håret som man ska ha i när håret är blött, sen ska man blåsa håret eller platta (har köpt min första plattång också, vet inte vad jag fått för mej) då ska alltså håret inte bli lika slitet plus att det inte blir risigt i fuktigt väder m.m och det funkar faktiskt! Jättebra för blekt hår tex. Det bästa är att den håller i sej i upp till 5 tvättar så man måste inte hålla på med det varje gång, grymt.



    Tänkte ge ett tips om någon hade tänkt gå ut och äta. En av mina favorit restauranger som ligger här i krokarna där jag bor, den heter á la crêpe. Kolla in deras hemsida HÄR

    Puss och kram, nu blir det pizza bak!


    Bästis på semester...

    Vill bara säja hej då till Jonna som åker till thailand i morgon och blir borta i 2 veckor. Fatta vad skönt. Jag har aldrig varit där men jag kan ju tänka mej. Drick en drink åt mej!

    Nu ska jag fortsätta kolla på ormar på discovery channel.

    God morgon!

    Eller nja, jag har ju varit vaken sen kl 09, men i alla fall.
    Sitter och lyssnar igenom glasvegas skiva, vet inte riktigt vad jag tycker. Asså jag gillar ju en del låtar som fan, men hela skivan i ett sträck blir lite enformigt.
    Men min favoritlåt på skivan är It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry som ni kan lyssna på HÄR
    Konstigt hur man ibland blir glad och peppad av deppiga låtar...

    Fick ett roligt paket av min mamma igår förresten, hon brukar skicka tidningen buffé som jag älskar! Hon hade även skickat med mascara och eye liner vilket är behövligt då jag är värdelös på att köpa smink. Åsså dom obligatoriska disktrasorna som hon alltid skickar med (olika motiv varje gång). Tack mamma!

    Nä nu måste jag dricka upp min smoothie!



    Recept:

    2 dl yoghurt
    1 (liten) banan
    2 tsk fiberhavregryn
    åsså lite frysta hallon (eller annan fryst frukt)

    Mixa och drick!

    Onsdag!

    Jahapp, då var det onsdag ännu en gång. Jag gick upp vid 08.00 när Olof skulle upp och jobba, själv gick jag till gymmet. Jag tränar på friskis & svettis, först och främst för att må bra men om man går ner några kilon så är ju det välkommet. Har blivit lite dåligt med träning nu efter både magsjuka och förkylning, men nu är jag igång igen.

    Jag kom för den delen hem från en liten roadtrip i söndags, var borta halva förra veckan. Vi hann med skövde, jönköping, gränna, vadstena och linköping. Mest var vi såklart i Olofs familjs hus i vadstena där jag trivs så himla bra. Älskar såklart att bo i stan me men ibland måste även jag komma bort till lugnet.

     

     


    Välkommen till min nya blogg!

    Det var värst, att jag skulle skaffa mej en blogg! Hade till och med tänkt skriva ordentligt i den mån jag kan, tex skriva är istället för e (jag är hungrig, inte jag e hungrig). Får se hur det går.
    Tänkte sätta mej in i det här mer på riktigt i morgon, för just nu tänkte jag äta mackor och vänta på att min karl ska komma hem från replokalen.

    Vi hörs!


    RSS 2.0